Herhaalrecepten aanvragen – Huisartsenpraktijk Krabbe – Soesterberg
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Krabbe
Rademakerstraat 91 3769 BC
Soesterberg

Herhaalrecepten aanvragen

Voor het aanvragen van herhaalmedicatie geldt het volgende:

Medicijnen die u dagelijks gebruikt kunt u toe laten voegen aan de BENU herhaalservice.
Uw huisarts beoordeelt of automatisch herhalen gewenst is. Bij goedkeuring hoeft u daarna geen recepten meer aan te vragen. U kunt zich hiervoor opgeven bij de apotheek via de MijnBENU-app  of website www.benu.nl (1e keer aanmelden met DIGI-D), of aan de balie in de apotheek.
De medicijnen worden vervolgens elke 3 maanden automatisch herhaald en klaargemaakt door de apotheek. U ontvangt bericht zodra uw medicatie klaarstaat.
 Medicatie voor af en toe: Medicijnen die u niet dagelijks gebruikt , zoals zalven , pijnstillers of slaapmedicatie kunnen niet automatisch herhaald worden. Een eventuele herhaaltegoed wordt op het etiket vermeld.
Een nieuw herhalingsrecept kunt u aanvragen via:
  • Website apotheek : benu.nl of de MijnBENU-app  (1e keer aanmelden met DIGI-D)
  • Mail naar apotheek : soesterberg@benu.nl
  • Doosje of etiket inleveren in de herhaal zuil in de apotheek
De apotheek vraagt altijd goedkeuring bij uw arts aan voor er geleverd kan worden.
Medicijnen aanvragen via het Patientenportaal:
Website: huisartsenpraktijkkrabbe.nl   >> patientenomgeving (inloggen met DIGI-D). Indien het langer dan een half jaar geleden is dat een medicijn herhaald is zal het niet meer zichtbaar zijn in het overzicht van de te herhalen medicatie. U kunt dan een e-consult sturen om deze medicatie-aanvraag te doen. 
Medicatie via de specialist:
  • Medicijnen die u via de specialist krijgt en waarvan het herhaalrecept is afgelopen dient u bij voorkeur zelf bij de specialist aan te vragen. Er zijn medicijnen die alleen door de specialist herhaald mogen worden.
Vraagt u op tijd uw herhaling aan. Helaas zijn veel medicijnen momenteel niet of slecht leverbaar waardoor de levertijd langer is dan gebruikelijk.